Følger der vejhjælp med min bilforsikring?
Nej, vejhjælp er en tilvalgsdækning til bilforsikringen.
Har du kasko på din bilforsikring, er der altid vejhjælp i Europa.
Hvem skal jeg ringe til, hvis jeg har brug for vejhjælp?
Når du har brug for assistance på landevejen, skal du ringe til Tryg Vejhjælp på 70 11 20 00.
Bliver min bilforsikring billigere, hvis jeg ikke kører ret meget?
Ja, prisen på bilforsikringen er afhængig af, hvor mange kilometer du kører om året. Jo færre kilometer du kører, jo billigere er forsikringen. Det er det vigtigt, at du giver os besked, hvis din kørelængde ændrer sig til enten kortere eller længere afstande. Hvis vi ikke får besked om en forøget kørelængde, kan det få indflydelse på en eventuel erstatning i tilfælde af skade.
Hvad er vigtigt at have med, når jeg kører bil i udlandet?
Når du skal på bilferie, skal du have en kaskoforsikring og en ansvarsforsikring på din bil. Begge dele er en del af TandlægeTrygheds bilforsikring, medmindre du kun har den lovpligtige ansvarsforsikring. I så fald skal du kontakte TandlægeTryghed på telefon 39460080.
Udover bilforsikringen er det en god ide også at have en rejseforsikring og en indboforsikring. De dækker dig under ferien. Få styr på forsikringer, dokumenter og forberedelser til bilferien med denne tjekliste.
Udover pas, betalingskort og det blå EU-sygesikringskort, skal du huske disse dokumenter:
Kører du udenfor Europa, skal du ydermere huske:
Hvilke lande skal det grønne kort medbringes til?
Hvis du kører din bil til lande uden for Europa, skal du medbringe det grønne kort. Det gælder, hvis du kører i følgende lande:
Albanien
Aserbajdsjan
Iran
Israel
Marokko
Moldavien
Nordmakedonien
Serbien
Tyrkiet
Ukraine
Du kan bestille det grønne kort på “min side ” host Tryg.
Dækker forsikringen, hvis jeg udlejer mit fritidshus?
Hvis du lejer dit fritidshus ud via et udlejningsbureau, kan vi forsikre det. Udlejer du dit fritidshus privat kan vi også forsikre det, såfremt der er indgået en lejekontrakt.
Med dækningen udlejning dækker forsikringen tyveri og hærværk begået af lejer på ting og fastmonterede bygningsdele/bygning, der er omfattet af forsikringen.
Er mit indbo dækket af fritidshusforsikringen?
Nej, det er det ikke. Men du kan vælge at forsikre dit indbo i fritidshuset ved hjælp af tilvalgsdækningen ”indboforsikring for fritidshus”.
Har du købt hus?
Når du har købt et hus, overtager du mere end boligen – med følger også den fulde risiko ved den. Inden du får nøglerne til boligen, er det derfor en god ide at overveje, hvilke forsikring du har brug for.
En husforsikring dækker dig økonomisk, hvis der sker skade på dit hus. Du får bl.a. erstatning ved brand, dækning ved storm- og vandskade. Du kan læse mere om husforsikringen her.
Hvilke forsikringer skal jeg have, mens jeg bygger om?
Bygger du om på dit hus, skal du huske at tjekke forsikringerne igennem både før og efter ændringerne.
Har du fx byggematerialer liggende på din grund, er de i høj kurs hos tyve. Du kan let købe tillægsdækningen ”mere tryghed”, der dækker tyveri, hærværk og pludselige skader på byggematerialer, der skal monteres.
Laver du konstruktive ændringer på dit hus i forbindelse med renovering og vedligeholdelse kan det have betydning for din forsikring – får du lagt nyt tag, skifter til ny varmekilde eller monterer solceller. Dette kan have betydning for din dækning ved en skade, hvis din forsikring ikke er opdateret.
Du skal derfor huske at kontakte os på telefon 39460080, når du laver ændringer på dit hus.
Hvilke forsikringer skal jeg have, når jeg bygger en tilbygning?
Mens du bygger en tilbygning skal byggeriet være dækket af en byggeskadeforsikring eller en entrepriseforsikring.
Får du bygherre til at bygge en tilbygning, er det obligatorisk for bygherren at tegne en byggeskadeforsikring.
Bygger du selv tilbygningen, kan du tegne en privat entrepriseforsikring, der dækker skader på byggeri. Kontakt Tryg på 70 11 20 20.
Hvad hvis jeg kommer til at ødelægge noget, når jeg er på besøg hos andre?
Det kaldes en gæstebudsskade og ansvarsdelen på indboforsikringen dækker disse skader, dog med en selvrisiko. Denne selvrisiko rammer ikke dig som gæst, men derimod den, der ejer det beskadigede.
Husk at fortælle os når du flytter
Når du flytter, skal du informere os om det, så vi kan flytte dine forsikringer for dig. Ved en flytning er det en god ide, om du har de rigtige forsikringer og en dækning, der passer til dit nye hjem og situation.
Du skal også oplyse, om det er alle i husstanden, der flytter med. Samtidig skal du huske at melde flytningen til folkeregistret. Indboforsikringen dækker både på den nye og gamle adresse i op til tre måneder fra den dato, de overtager den nye bolig.
Er min elcykel dækket af indboforsikringen?
Hvis din elcykel maksimalt kan køre 25 km/t, er den dækket på samme måde som en normal cykel via din indboforsikring. Hvis du har en Speed Pedelec elcykel eller en anden elcykel, der kan køre hurtigere end 25 km/t, skal du have en særlig ansvarsforsikring. Kontakt os for oprettelse af den særlige ansvarsforsikring på telefon 3946 0080.
Dækker min indboforsikring færdselsuheld?
Hvis du har dækningen ”uheld” på din indboforsikring, kan du få dækning for skader efter færdselsuheld. Du kan tilføje dækningen ”uheld” på min side hos Tryg.
Hvem er dækket på årsrejseforsikringen?
Årsrejseforsikringen dækker alle i din husstand – dig, din samlever/ægtefælle og jeres børn, det er en forudsætning af at alle har samme folkeregisteradresse som dig. Rejser du med dine børnebørn, er de som udgangspunkt ikke dækket af din rejseforsikring. Dog har rejseforsikringen enkelte dækninger, som dine børnebørn vil være omfattet af:
Er min rejseledsager dækket på årsrejseforsikringen?
Du kan tage en rejseledsager med på din rejseforsikring, og din rejseledsager vil være dækket på samme vilkår som dig.
Hvor lange rejser dækker min årsrejseforsikring?
Rejseforsikringen dækker som udgangspunkt i op til 60 dage pr. rejse.
Skal du ud og rejse i over 60 dage, kan rejseforsikringen udvides og du kan kontakte os på telefon 39460080.
Billeje i udlandet
Lejer du bil eller autocamper i udlandet skal du huske at tegne en ansvar- og kaskoforsikring hos udlejningsselskabet.
Forsikringen hos udlejningsselskabet har ofte en selvrisiko, og du kan få erstatning for selvrisikoen, hvis du har en årsrejseforsikring.
For at få erstatning, skal skaden være en kaskoskade:
Dækker min årsrejseforsikring skiferie?
Årsrejseforsikringen kan hjælpe dig, hvis du skal transporteres hjem til Danmark på grund af en skade, bliver din ferie ødelagt af sygdom eller tilskadekomst.
Hvad sker der hvis jeg kommer til at køre en anden person ned på skibakken?
Hvis du ved et uheld kommer til at køre ind i en anden på skibakken, og vedkommende kommer til skade, dækker din indboforsikring. Indboforsikringen indeholder en ansvarsforsikring, og det er den, som dækker, hvis du kommer til at gøre skade på andre personer eller andres ting.
Du kommer til skade på ski
Kommer du ud for en ulykke på ski, giver årsrejseforsikringen dig adgang til lægebehandling, sygetransport og evt. hjemtransport.
Hvem er dækket af personforsikringen?
Personforsikringen dækker forsikringstageren, altså dig som tegner forsikringen.
Din kæreste, ægtefælle og hjemmeboende børn over 18 år kan også tegne forsikringen.
Har du børn under 18 år, skal du have deres egen forsikring – Børneforsikring.
Hvor dækker personforsikringen?
Personforsikringen følger dig, uanset hvor du befinder dig.
Det kan kræves, at du tager en lægeundersøgelse i Danmark for at kunne regne erstatningen ud. I så fald dækkes transportudgifterne og ophold ikke af personforsikringen – der skal du have en årsrejseforsikring. Ligeledes kan det kræves at behandlinger af din skade skal finde sted i Danmark.
Hvordan dækker min personforsikring ved farlig sport?
Farlig sport dækker dig, hvis du kommer ud for en ulykke, når du udøver farlig sport i din fritid. Farlige sportsgrene dækker over aktiviteter, hvor der potentielt er en større risiko for, at du kommer til skade. Farlige sportsgrene er inkluderet i personforsikringen – også på din rejse.
Hvis du professionelt dyrker en farlig sport, defineret som at du er en udøver, som er på kontrakt eller på anden måde tjener penge på din sport, skal du sørge for at din beskæftigelse er anført korrekt.
Du kan bestille tilbud eller beregne pris på følgende privatforsikringer:
Ønsker du tilbud på andre forsikringer, skal du kontakte os på tlf. 3946 0080 eller .
Hvis du skal anmelde en skade på en af dine privatforsikringer, kan du gøre det her.
I tilfælde af at du har en akut skade skal du ringe på tlf. 7033 2525. Telefonen er døgnåben.
Du kan selv gøre en del for at begrænse risikoen for fx at få en skade på dit hus, dit indbo, din bil, dig selv, dine børn eller andre mennesker. Hvis du vil vide mere om, hvad du helt konkret kan gøre for at undgå skaderne, kan du læse mere her.
Ulykkesforsikring
Har du brug for at anmelde en skade til din eller din families ulykkesforsikring, skal du anmelde skaden på ”min side” – har du spørgsmål til en allerede anmeldt skade, kan du kontakte Tryg Ulykkesskade på tlf. 4420 2895.
Bilskade
Har du en skade på din bil, kan du anmelde den her eller kontakte Tryg Bilskade på tlf. 4420 4690.
Vejhjælp
Hvis du har Tryg Vejhjælp tilknyttet din bilforsikring og har brug for assistance, skal du kontakte Tryg Vejhjælp hele døgnet på tlf. 7011 2000.
Bygningsskade
Har du en skade på dit hus, kan du anmelde det her eller kontakte Tryg Bygningsskade på tlf. 4420 2080.
Indbo
Har du en skade på dit indbo, kan du anmelde den her eller ringe til Tryg Indboskade på tlf. 4420 3241.
Skade under rejse
Hvis du kommer ud for en skade eller bliver syg på din rejse, skal du ringe til Tryg Alarm på tlf. +45 4468 8200.
Støttefonden har en række attraktive og gratis tilbud, der giver tandlægerne et endnu bedre arbejdsliv. Støttefonden hjælper fx med økonomisk støtte, krisehjælp, erhvervsrådgivning, stress-coaching, misbrugsrådgivning mm.
Ydelserne leveres af professionelle fagpersoner, som er nøje udvalgte.
Har du brug for hjælp eller vil du høre mere om Støttefonden, kan du kontakte os på 3946 0080 – tast 2 eller sende en mail til dagpenge@tdlt.dk.
Støttefonden har en række attraktive og gratis tilbud, der giver tandlægerne et endnu bedre arbejdsliv. Støttefonden hjælper fx med økonomisk støtte, krisehjælp, erhvervsrådgivning, stress-coaching, misbrugsrådgivning mm.
Ydelserne leveres af professionelle fagpersoner, som er nøje udvalgte.
Har du brug for hjælp eller vil du høre mere om Støttefonden, kan du kontakte os på 3946 0080 – tast 2 eller sende en mail til dagpenge@tdlt.dk.
Send en sikker e-mail
Ja tak, jeg vil gerne tilmeldes TandlægeTrygheds nyhedsbrev.
Samtykke
Ved at abonnere på nyhedsmails fra TandlægeTryghed giver du samtykke til, at TandlægeTryghed må registrere din e-mailadresse. Vi behandler oplysningerne i overensstemmelse med persondataforordningen og databeskyttelsesloven. Vi bruger kun din e-mailadresse til at sende dig nyhedsmails.
Du kan til enhver tid afmelde dig vores nyhedsmail, ved at klikke på linket “Afmeld nyhedsmail” i en af vores nyhedsmails.